|
|
نوشته شده توسط : محمد جوادی
در اين مطالعه، بانک ملت علاوه بر انحرافات موارد ديگري مانند: سركش، پايبندي به شعاير مذهبي، گوشهگيري و انزوا نيز مورد آزمايش قرار گرفتهاند و نتايج حاصله همه مؤيد يكديگر بودهاند.
لوبروزو چنين ميپنداشت كه اين دسته از جنايتكاران در سير تكامل انواع، متوقف ماندهاند و همانگونه كه چارلز داروين (1882-1809) بيان داشته است، جنايتكاران مادرزادي، نمايشگر قديمي افرادي هستند كه در سير تكامل آنها، بانک ملت انسانهاي بهنجار پديد آمدهاند.
يكپارچه كردن اراضي كوچك، ايجاد بانک ملت شبكههاي آبياري و شبكههاي زهكشي.
جمعيت شهري كشور، طي چهل سال گذشته اولين سرشماري تا آخرين سرشماري در سال 1375 بيش از 6 برابر افزايش بانک ملت يافته، حدود 7/4 درصد رشد داشته است. بر اساس محاسبات انجام شده توسط سازمان ملل پيشبيني ميشود كه نسبت شهرنشيني كشور در سالهاي 1399 و 1409 به ترتيب به 71 و 75 درصد افزايش يابد. بر اين اساس طي گذشت 34 سال نسبت به سال 1375 جمعيت شهري كشور حدودا دو برابر خواهد شد و فقط يك چهارم از جمعيت كشور در مناطق روستايي زندگي خواهند كرد. بررسي وضعيت جمعيت روستايي نشان ميدهد كه رشد سالانه در مناطق روستايي به مرور كاهش يافته و پس از سالهاي 1400 شاهد رشد منفي هستيم كه با مشاهده چنين روند نزولي در رشد جمعيت روستايي و با ثابت بودن شرايط موجود پيشبيني ميشود مهاجرات روستائيان به مناطق شهري و خالي شدن روستاها همچنان ادامه داشته باشد. بر اساس مطالعات انجام شده بين سالهاي 80-1365 حدود 5300 روستا در كشور خالي از سكنه شدهاند.
جعل بانک ملت سند، پول كلاهبرداري، دخالت غير مجاز در امور پزشكي و ساير امور جعل
جامعهاي را نميتوان يافت كه در آن همنوايي كامل برقرار شده باشد. لذا اين موضوع ذهن رهبران و انديشمندان بانک ملت و اصلاحطلبان اجتماعي را هميشه به خود مشغول داشته است كه علت عدم همنوايي چيست؟ انحرافات و آسيبهاي ناشي از چه عواملي ميباشند؟
دانشمندان جرمشناس ترديد ندارند كه شهرنشيني بانک ملت اثري مثبت بر روي توسعة بزهكاري دارد.
دانشمندان جرمشناس ترديد ندارند كه شهرنشيني اثري مثبت بر روي توسعه بزهكاري دارد و از مدتها پيش عوامل گوناگوني كه ميتوانند مناطق شهري را جرمزا گردانند، بطور برجسته نشان داده شدهاند. اما ارزيابي نتايج اقدامات پيشگيري كننده كه براي راكد نگهداشتن نتايج شوم شهرنشيني به عمل آمده است فراموش شده است. اين ارزيابي، در كشورهاي جهان سوم كه به نوبه خود با مساله شهرنشيني روبرو هستند فايده ويژهاي بانک ملت داشت.
6/74 8/72 9/70 8/68 5/66 1/64 6/61 ميزان شهرنشيني بانک ملت
يكي از علل عمده عدم موفقيت سياستهاي مهاجرتي دولت در قبل و بعد از انقلاب، عدم اتخاذ راهبردهاي مناسب جهت دستيابي به توسعه و نيز عدم همخواني سياستهاي جمعيتي با نظام توسعه كشور بوده است. تاكنون تجربه برنامههاي توسعه در ايران به خوبي نشان داده است، راهبرد رشد اقتصادي نتوانسته است توسعه همگن مناطق شهري و روستايي كشور را ميسر سازد. از طرف ديگر، قرار نگرفتن سياستهاي مهاجرتي در بانک ملت چارچوب نظام توسعه كشور سبب گرديده اقدامات پراكندهاي كه در مناطق روستايي جهت كاهش انگيزه مهاجران به مهاجرت از روستا صورت ميگيرد، با عملكردهاي ديگر (از جمله تخصيص بودجه كلان جهت ايجاد تأسيسات زيربنايي در شهرها، تبليغات وسيع وسايل ارتباط جمعي و …) خنثي گردد.
بهبود شيوههاي بهرهگيري از منابع، ترويج روشهاي مدرن آبياري و ترويج كاشت گونههاي اصلاح بانک ملت شده.
د) بزههاي منافي با عفت عمومي: هتك ناموس به عنف و تهديد، اعمال منافي عفت – لواط، زناي محصنه، ربودن اطفال و افراد به منظورهاي خاص بانک ملت – دائر كردن فاحشهخانه، ترغيب افراد به خودفروشي و اعمال عفت (باختري، 1373، 42).
چنين سياست پيشگيري در نظر دارد تا خلاء و كمبودهاي رسيدگي كيفري 0قديمي و سنتي را بپوشاند، بخصوص در زمينههاي كه كنش اجتماعي بطور موثر ميتواند جلوي مجازات را بگيرد. با وجود همه اين احوال اين سيستم پيشگيري نميتواند رسيدگي كيفري را به حد دلخواه خود كاهش دهد. در تمام جوامع مسأله جرم نميتواند منحصرا با توسل به پيشگيري مورد رسيدگي قرار گيرد مگر اينكه جرائم ارتكابي غيرمهمه بوده و يا از جرائم اقتصادي باشند. اصلاح محيط اجتماعي و پيشگيري موضعي نبايد مفهوم مسئوليت كيفري را كاهش دهد. مسئوليتي كه بايد در نزد افرادي كه در گروه اجتماعي زندگي ميكنند افزوده شود. در اين زمينه پيشگيري بايد گسترش يابد تا مجازات كيفري را بصورت يك دستآويز فوقالعاده و نهايي درآورد كه در صورت خارج شدن از نظم عمومي قابل اجراء باشد. بعلاوه نتيجه اقدامات پيشگيري بر روي كاهش بزهكاري هنوز به خوبي شناخته نشده است. اين تجقيق بايد به آنجا منتهي شود كه ايجاد يك نظام خيلي متمركز و بوروكراتيك پيشگير را تشويق نكند. قبل از هر چيز بايد توجه داشت كه انسان اثر مطلوب كنشهاي پيشگيري بانک ملت كننده را نتظار دارد بخصوص از طريق بكار بردن برنامههاي معين.
طي سالهاي 2030-2000 بانک ملت رشد جمعيت شهري در دنيا معادل 3/1 درصد پيشبيني شده است، با اين روند طي 38 سال (2040-2002) جمعيت شهري در دنيا 2 برابر خواهد شد.
نقد: با توجه به اينكه دي توليو از طرفداران تئوري زيس – روانشناسانه است، با اينحال با لوبروزو در مورد وراثت بانک ملت جنايي مخالف است و اين نكته مثبت كار وي ميباشد كه براي محيط هم نقش خاص قايل است. با اين حال نقش اصلي را به وراثت داده، به عبارتي جرم را داراي جنبه فطري و مادرزادي داشته است (قائمي، 1370؛ 123).
جنايت واقعي: مجموعه جناياتي است كه در يك جمعيت مشخص عملا صورت ميگيرد. ميزان دقيق اين جنايت ناشناخته باقي ميماند. بانک ملت
حكومتهاي متعددي گرفتار اين حالت بحراني شده و كميسيونهاي متخصصين جلسات زيادي تشكيل دادهاند كه كارشان جالب توجه بوده است ولي مشاهده ميشود بانک ملت كه نحوه عملكرد آنان اصلاحاتي بدنبال نداشته است.
2439463 2241407 2065485 1927381 1702376 جمع کل بانک ملت
ه- پيشگيري درباره مسأله استعمال مواد مخدر و الكليسم و مسائل مورد ابتلاي جوانان مانند اردو، تعطيلات تابستاي بانک ملت و بيكاري جوانان رانده شده از جامعه و جوانان صاحب مشكل.
وضعيت جرم و جنايت بانک ملت در کشور
روابط نامشروع، لواط، قوادي، زنا و انواع آن، هتك ناموس، ازاله بكارت، بانک ملت ايجاد مراكز فساد و فحشاء، افترا و تهمت، مشروبات الكلي، قمار، سقط جنين، دروغگويي، شهادت كذب، تعدي به اموات. منافي عفت
نقد بانک ملت تئوري لوبروزو
از سال 1978 در فرانسه شوراي پيشگيري به وجود آمد و سال 1983 تغييراتي در اين نظام تازه مولود داده شد. بيش از سيصد شوراي استاني و دهستاني امروز وجود دارد و همچنين يك شوراي ملي در سطح كشور، اين شوراها قسمت اعظم نهاد پيشگيري را تشكيل ميدهند. و تحت اختيار و سرپرستي شوراي بانک ملت ملي هستند. نقش اين تشكيلات نظم و ترتيب دادن و به حركت درآوردن و موثرتر كردن اقدامات و ابتكارات سرويسهاي مختلفي است كه مأموريت پيشگيري از جرائم را دارند و اغلب اقداماتشان پراكنده و متفرق است.
83/1 164849 12151 177 751 574 يزد بانک ملت
تبيينهاي جامعهشناختي بانک ملت
الف- محيط اجتماعي و چهارچوب بانک ملت زندگي:
بعلاوه بانک ملت بايد بطور واضح بيان كنيم كه در سياست جنايي كلاسيك يا حتي در طرحريزي نوين اجتماعي بسياري از كشورها، پيشگيري جايگاه واقعي خود را پيدا نكرده است، فرض بر اين است كه پيشگيري نه تنها يك اراده سياسي گروه اجتماعي را ايجاب ميكند بلكه يك پذيرش خاص گروه اجتماعي را نيز لازم دارد كه اغلب بصورت سكوت است. اين پذيرش بر حسب ساختار سياسي و ايدئولوژي حاكم بر كشورها يا فرهنگ كشورها تغييرپذير است. بنابراين، مفهوم پيشگيري در اجتماعات صنعتي شده از نوع سوسياليستي، جوامع مغرب زمين و ممالك در حال توسعه، مختلف و گوناگون ميباشد. پيشگيري حتي ارائه بهترين اطلاعات را درباره نظريات مربوط به مسائلي كه جرم در جامعه مطرح ميكند لازم ميداند.
ج- كمك به قربانيان بانک ملت زيان ديده از جرم و جنايت، مثل جبران خسارت وارده، كمك عملي و رواني، افتتاح دفاتر كمك به قربانيان جنايات در شهرها و داير كردن مراكز جمعآوري و پذيرش زنان مسأالهدار و صاحب مشكل.
نظريه لوبروزو: دكتر سزار لوبروزو 1909-1835 پزشك نظامي ايتاليا در كتاب خود بانک ملت «مرد جنايتكار» بر تأثير وراثت در تبهكاري تأكيد داشت به نظر او وراثت عامل اصلي تبهكاري است. وي وجود جانيان مادرزادي يا جانيزادگان بر اين اصل پذيرفته است كه حيات اين گروه از تبهكاران از راه وراثت وقت بر جنايت است. به نظر او برخي از اشخاص، در اثرا انحطاط رجوع به اصل كردهاند و منش اجداد وحشي، سفاك و جنايتكار در آنان ظهور كرده است.
منظور از پديدههاي خودحمايتي، گروه مراقبت، سيستمهاي آژير خطر و ساير اقدامات و وسايل خوددفاعي است. بانک ملت
496032 439284 416009 528054 35158 ساير بانک ملت
شهرنشيني سنتي كه عموما مهاجري بوده است، مانند شهرهاي مستعمره قرن نوزدهم و بيستم و يا شهرهاي غيرمستعمرهاي، شهرهاي غيرمستعمرهاي يعني شهرهايي كه از نظر اقتصادي تحت سلطه بودند ولي كشور متبوعه آنها از لحاظ سياسي مستقل بود مثل آمريكاي لاتين. بانک ملت
طغيان و شورش بانک ملت Rebelion
جدول شماره 1-1 : تعداد پرونده هاي مجرمانه مختومه در بانک ملت دادگاه هاي عمومي کشور بر حسب نوع جرم
- شناسايي و انتقال تدريجي برخي از فعاليتهاي اقتصادي، اجتماعي، خدماتي، اداري و آن دسته از فعاليتهايي كه از نظر عملكرد و مقياس وجود آنها در اين نواحي ضرورتي ندارد، به ساير مناطق مستعد كشور و شهركهاي اقماري. بانک ملت
به بانک ملت نظر مي رسد در مقطع کنوني کشور ميزان وقوع جرم وجنايت و قانون شکني و به طور خلاصه کج روي هاي اجتماعي بسيار وخيم و بحراني است . طبق بررسي آمار رسمي منتشر شده ( و اطلاعات منتشر نشده ) کشور ما با رقم بسيار بالاي بزهکاري روبرو است .
98/0 17/1 41/1 53/1 56/1 99/0 كل … بانک ملت
1409- بانک ملت
تعريف بانک ملت جرم از منظر جامعهشناسي
6/74 8/72 9/70 8/68 5/66 1/64 6/61 ايران بانک ملت …
اگر اطرافيان هر فرد مخصوصا در سنين كودكي و نوجواني وي به مقررات، قوانين، سنتها، آداب و رسوم، تربيت و ويژگيهاي رفتاري خود، اهميت بدهند، نوجوان مذكور به رشد واقعي خود ميرسد و در واقع ميتواند عزت نفس خود را افزايش دهد، به درستي قضاوت كند و آنچه را كه به عنوان فرهنگ خانواده شناخته ميشود، به خوبي حفظ كرده و ارج نهد، اين ويژگيها، بانک ملت همچنين ميتواند از وي فردي اجتماعي و مسؤل بار آورد. اگر پدر و مادرها، ارزش پدر بزرگ و مادر بزرگها را نزد كودكان بالا ببرند و چنانچه كودكي، رفتار محترمانه با بزرگان را در خانواده بياموزد در جامعه نيز رفتار خوبي با افراد مسن خواهد داشت. نقش پدر بزرگها و مادر بزرگها در انتقال فرهنگ است. اگر امروز ما درگير به هم ريختگي فرهنگي در جامعه هستيم، به اين دليل است كه انتقال دهندگان فرهنگ، آن تاييدي را كه لازم هست دريافت نميكنند. بنابر اين قصهها و بازيهاي سنتي كمكم به فراموشي سپرده ميشوند، در عوض فرهنگ جديد در جامعه گسترش مييابد كه شايد بتوان اسم آن را (بيفرهنگي) و يا گمگشتگي فرهنگي گذاشت؛ زيرا احترامي براي كساني كه انتقال دهنده فرهنگ هستند قائل نمي شوند.
1- بانک ملت مهار:
2- جرايم در قصاص مانند: قتل عمد، مبشر عمد، بانک ملت قتل خطا، جنايت عمدي كمتر از قتل نفس
تخلفات نظامي، فرار در حين خدمت، تخلفات مرتبط با اسلحه و نظامي نظامي بانک ملت
بسط و توسعه تعاونيهاي بانک ملت توليد روستا، ارائه تسهيلات اعتباري كوچك و نظارت شده به اين تعاونيها.
خريد و فروش، حمل، نگهداري، تهيه، توزيع، استعمال و همكاري با باندهاي مواد بانک ملت مخدر مواد مخدر
ب – جرم و جنايت در شهر بانک ملت تهران
برونگرا: فردي شوخ و مهربان و خوشظاهر است. اما گرايش به پرخاشجويي دارد و زود از كوره درميرود احساساتش چندان در مهار او نيست و هميشه ميتوان به شخصيت بانک ملت او اعتماد كرد.
طبق آخرين آمار موجود (سال 1379 ) شهر تهران در مقايسه با ديگر نقاط شهري کشور داراي بيشترين ميزان جرايم مي باشد و اين مشکل از يک طرف موجب نا امني ، دلهره ، هراس و آششفتگي زندگي شهروندان شده و از طرف ديگر سلامت شهر را به خطر انداخته و موجب مي شود سيستم قضايي و انتظامي کشور بودجه کلاني را صرف کشف جرم ، تعقيب و دستگيري و نگهداري مجرمين ، رسيدگي هاي قضايي و مجازات آنها نمايند ، مضافاً اين که تجربه گذشته کشور و بررسي هاي جهاني به خوبي اثبات نموده است که صرف تعقيب کيفري و مجازات مجرمين براي مبارزه با تبهکاري اجتماعي کافي نيست و به بانک ملت طور قطع تا عوامل جرم در جامعه موجود باشد مبارزه با مجرم به عنوان معلول فايده اي ندارد.
بانک ملت
در كتب جزاي عمومي عناصر عمومي جرم بانک ملت را چنين برميشمارند:
تغيير در سياستهاي عمران روستايي و معطوف كردن آن از فعاليتهاي روبنايي به ايجاد و تقويت زيربناهاي بانک ملت توليدي.
هنگامي رخ ميدهد كه شخص وسايل فرهنگي موسوم و پذيرفته را تأييد ميكند اما خود هدف را نميپديرد. به طور مثال: در بخش اورژانس بيمارستان، پرستاري كه به جاي پذيرش بيمار ساعتها به تشريفات پذيرش ميپردازد با پر كردن فرمهاي معمولي زمان را تلف ميكند يك بانک ملت شخص رسمپرست است.
سلين استاد دانشگاه پنسيلوانيا، معتدق است كه معمولا دولت، مهمترين گروه اجتماعي است كه هنجاريهاي رفتاري را تهيه و به آنها نظم ميبخشد. در عين حال در ميان دولتها، گروههاي مختلف و اقليتهايي وجود دارند كه نميخواهند ارزشهاغي خاص آنها از بين برود و بانک ملت اين نقطه آغاز تعارض فرهنگهاست (پيكا، 1370). نظريه تعارض فرهنگيكه با توجه به مشكلات مهاجرين به آمريكا ارايه گرديد بر اين اصل قرار دارد كه عامل جرم جوانان در برخي مناطق شهرهاي بزرگ تحرك زياد جمعيت و فقدات وحدت فرهنگي بين آحاد مردم است.
با وجود اين انسان در اين زكينه هم خيلي سريع به مرزهاي امكان و توان ميرسد و ناگهان خود را عاجز ميبيند زيرا گسترش اقدامات تأميني و امنيتي جديد اغلب موجب ميشود كه بزهكاري از زمينههاي مورد مراقبت به حوزههايي نقل مكان كند كه كمتر مورد حمايت هستند. با اين وجود ما فكر ميكنيم كه در مناطق شهري اين نخستين روشي است كه داراي امكانات فراوان ميباشد. وانگهي اين روش كمك مهمي به انجمنهاي خصوصي مراقبت و امنيت ميكند؛ اين انجمنها مخصوصا از طرف كميته ويچه متخصصين شوراي اروپايي پيشگيري جرائم كه دفتر آن را بين سالهاي 1983 و بانک ملت 1986 دايره كردهايم مورد بررسي و مطالعه قرار گرفته است.
مأخذ: World Urbanization prospects, بانک ملت 1999
3- وسايل نهادينه شده كه مبين نحوه و توزيع واقعي امكانات وسايل و فرصتها براي دستيابي به اهداف فرهنگي است بانک ملت (محسني، 1370، 386)
1- جرايم مقصوده: جرايمي كه مجرم عمدا مرتكب عمل مجرمانه ميشود بانک ملت و از حرمت آن آگاه است.
اثر مهاجرت به شهرها با حجم مهاجران، تركيب سني – جنسي آنها، مهارتهاي مهاجران، سطح شهرنشيني و مراحل توسعه اقتصادي در ارتباط است. با توجه به رشد سريع شهرنشيني در اكثر كشورهاي در حال توسعه، برنامهريزان اين كشورها در تلاش هستند كه جريان مهاجرتي را كند كنند و يا جهت حركت بانک ملت آن را از شهرهاي بزرگ به طرف شهرهاي كوچك تغيير دهند.
نبايد فراموش كرد كه كيفر، ريشه در جوامعه خيلي قديمي دارد و بيانگر واكنش عميقا ريشهدار در وجدان اجتماعي است، در صورتي كه پيشگيري اينگونه نيست. ظاهرا سيستم پيشگيري ابتدا همه معيارهاي مجازات كردن را كه عدم تصويب فعل مجرمانه از طرف جامعه است، كنار گذاشته تا بتواند به سيستم پيشگيري يك معنا و مفهوم درماني بپوشاند، معنايي كه در خلاف جهت افكار عمومي بانک ملت جامعه ميباشد.
- در مقابل درد بيتفاوتند و بانک ملت علاقه شديدي به خالكوبي دارند
الف: تقسيمبندي جرم بانک ملت بر حسب نوع مجازات
ساترمند اساس تفكر مكتب جامعهشناختي را بانک ملت اينگونه تشريح ميكند:
139632 113674 105546 102516 185952 تخلفات راهنمايي بانک ملت و رانندگي
د: جرم بر اساس بانک ملت سلبي و ايجابي
154714 13753 122588 90886 92360 رانندگي بدون گواهينامه بانک ملت
الف- تغيير نوع فعاليت اقتصادي در روستاها با اين هدف كه بانک ملت در درازمدت باعث كاهش مهاجرت به شهر شود.
پيشگيري اجتماعي بانک ملت
از نظر ساترلند بسيار اتفاق ميافتد كه شخص مجرم در گروه خاصي پرورش مييابد كه در ان به اخلاق و ارزشهايي معتقدند كه با آنچه در جوامع بشري بطور كلي رسميت دارد، متفاوت است. ظهور اين فرهنگ خاص بانک ملت كه ثمره تجزيه شدن يا تضعيف شدن فرهنگ عمومي است، موجب يك فعاليت خصومتآميز و موجب بروز اعمال مجرمانه است (سخاوتمنداي، 1373؛ 66-60).
- صفات مشخصهاي كه لوبروزو برايب جنايتكار برشمرده است، صحيح نميباشد. گورنيك انگليسي بانک ملت در سال 1913 ثابت كرده است كه تيپ جنايي جنايتكار وجود خارجي ندارد. او با شوخطبعي انگليسي چنين بيان داشته است كه «با آزمون جمجمه، تشخيص دانشجوي انگليسي از غيرانگليسي آسانتر است تا بزهكار از غير بزهكار».
اين نكته ابتدا مربوط به عدم موفقيتهاي نسبي سيستمهاي سنتي و قديمي رسيدگي كيفري در برابر طغيان بزهكاري مردن ميباشد و همچنين مربوط به انديشه و اشتغال خاطر آنان براي پيدا كردن انواع جديد كنترلهاي اجتماعي در ماوراء رسيدگي كيفري است. اصولا در مناطق شهري است كه مسأله پيشگيري با حدت بيشتري مطرح ميگردد. پديده شهرنشيني و اثرات شوم آن بر روي بزهكاري، امروزه در تمام مناطق دنيا مشاهده ميشود. لازم است تا كشورهاي پيشرفته، كشورهاي در حال پيشرفت را از ارزشهاي تجربياتشان در زمينه پيشگيري جرائم شهري، برخوردار سازند. اين پيشگيريها ممكن است بر حسب روشهاي مختلفي بكار برده شود؛ بعضيها در نظر دارند هدفهاي بزهكاران را با روشهاي بسيار فنيتري كاهش دهند كه اين اقدام در بانک ملت قلمرو پيشگيري موضعي قرار خواهد گرفت. بعضي روشهاي ديگر نيز زمينه وسيعي از پيشگيري اجتماعي را دربرميگيرد مولف پس از ذكر عملكردهاي جديد مورد استفاده در فرانسه، رويهمرفته نتيجه ميگيرد كه مسأله بزهكاري در هر جامعهاي نميتواند تنها با توسل به پيشگيري مورد رسيدگي قرار گيرد حتي اگر اين پيشگيري با افزونترين معيار خود اعمال شود.
براي اينكه پيگيري بانک ملت از جنايتكار مورد قبول گروه اجتماعي باشد، نبايد به عنوان جانشين و قائم مقام مجازات جلوه كند، بلكه بايد مجازات در كنار آن حفظ شود.
ب- سياست محدود كردن رشد شهرهاي بزرگ از طريق كنترل بانک ملت مهاجرت.
بانک ملت
تعارض بين سه لايه شخصيت بانک ملت
به زعم شاو و مككي اگر چه كل اجتماع اينگونه انحراف را تحمل و حتي ترغيب مينمايد و رفتار انحرافي حالتي ثبت شده به خود ميگيرد، اما با قطع پيوندهاي فرد بانک ملت با چنين محيطهايي و برقراري امكان معاشرت با افراد و گردهمايي سالم امكان تغيير رفتار منحرفانه و رفتار شكننده وي وجود دارد (همان منبع).
هر چه فرهنگ پيچيدهتر شود اين بانک ملت احتمال بيشتر ميشود كه هنجارهاي اين گروه نتواند با هم سازگار باشند. بنابراين از نظر سلين سخن گفتن از رفتار ضداجتماعي معناي چنداني ندارد چرا كه اين گروه و هنجارها است كه تصميم بر به هنجار بودن يا نابهنجار بودن رفتار ميگيرد (نبوي، 1374).
يكي از عوامل شدت تماس با ديگران است، بطوريكه يك شخص در اثر تماس با دوستان با يا اعضا منحرف خانواده خود، احتمال بيشتري دارد كه دچار انحراف شود، تا در اثر تماس با آشنايان منحرف، عامل ديگر بانک ملت سن زمان تماس است. به عبارت ديگر، تاثير تماس در كودكي يا دوران بلوغ بيش از بزرگسالي است. عامل ديگر، ميزان تماس با منحرفين نسبت به تماس با همنوايان است، چنانكه معاشرت بيشتر با منحرفين يا نسبت به همنوايان با احتمال بيشتر منحرف شدن همراه است (رابرتسون، 1372؛ 171).
17824 16820 17150 15421 17848 قتل غير عمد بانک ملت
جرم و بانک ملت بزه (تعاريف، مفاهيم، ديدگاهها)
خليل آفنداك (معاون آموزشي و دانشجويي دانشگاه آزاد اسلامي واحد بانک ملت اهر)
2- جرائم غيرمقصوده: جرائمي كه فاعل قصد ارتكاب نداشته ولي در اثر فعلي كه انجام داده بانک ملت است مرتكب جرم شده است.
آمارهاي موجود در بسياري از بانک ملت کشورهاي جهان نشان مي دهد پيشگيري از جرم از طريق افزايش نيروهاي پليس ، تدابير شديد امنيتي ، صدور احکام و مجازات هاي شديدتر و احداث زندان هاي بيشتر راه به جايي نمي برد (10/169- A/CONF ، 1374، ص 5).
يكي از برجستهترين تئوريهاي زيست - رواني بدون ترديد، تئوري ناسازگاري زيستي كين برگ سوئدي است. در نظر او هر فرد در برابر محركهاي محيط فراگير، بر حسب ساختار زيستي خاص خود واكنش نشان ميدهد. «خلاصه اگر شماري از اشخاص به گونههاي هماهنگ، مطابق با ارزشهاي اخلاقي متداول در جامعه، خود را وفق دهند، همگي چنين رفتاري در پيش نميگيرند، بلكه بعضي افراد واكنششان به گونهاي است كه قانون كيفري آن را مجازات ميكند. علت ارتكاب اعمال مجرمانه اين اشخاص در برابر محركهاي دنياي خارج وجود خصلتهاي زيستي در ساختار شخصيت آنان است (كينيا، 1370، 144) برگ، در مطلبي تحت عنوان «تأثير عوامل محيطي در جوامع اروپايي» مينويسد «اقتضاي طبع عوامل محيطي ممكن است در اكثريت شهروندان تأثيري مشابه داشته باشد. فيالمثل: انقلابات سياسي، به ويژه آن كه شكنجه و آزار گرههاي عظيمي از افراد را در پي داشته باشد، بدون شك به مهاجرت جمعي آنان منجر ميشود. شرايط اقتصاد محلي يا ساير شرايطي كه فضا را براي برآوردن نيازمنديها تنگ مينمايد، مهاجرت گروهي به سوي كشورهاي زورخيز و برخوردار از وفور نعمت را موجب ميگردد وي يا كشورهايي كه چنين شهرتي بدست آوردهاند، در برتر او پيدا شود كه اصطلاحا از آن به عنوان «لايه من برتر» نام ميبرند، يعني در حاليكه كليه جهات رشد مشخصة شخصيت طبيعي و كامل است، در يك چند مورد خاص، سلوك و رفتارش چند اجتماعي ميشود. مثلا فردي كه در كتابخانه شخصي خود انواع كتابهاي دلخواه را دارد، چون به كتابخانهاي ديگر ميرود، كتابي را برميدارد كه ممكن است خود آن را داشته باشد. اين كتاب دزدي به خاطر قيمت و بهاي بانک ملت آن نيست، بلكه به علت همان خلاء يا لايهاي است كه در «من برتر» (وجدان اخلاقي) اين قبيل افراد وجود دارد.
بنابراين مجرم كسي است كه مرتكب اعمال ضداجتماعي گردد. اعمالي كه قانون جامعه آن را مجاز ندانسته و مغاير آزادي افراد و نظم اجتماعي است. همچنين ذكر اين نكته لازم است كه قانونگذار مسئوليت فرد را بر مبناي اراده گذاشته است (همان، ص 8). براي مثال يكي از بزههاي متداول در قاهره جمع كردن ته سيگار از خيابانهاست، خطايي كه در ساير نقاط اصلا جرم محسوب نميشود. بلكه بعضا پسنديده بانک ملت نيز ميباشد و در بعضي از نقاط هند ولگردي دومين بزه متداول در بين جوانان اين مناطق است. در حاليكه در بسياري نقاط اينطور نيست (غلامعلي بيك، 1350، ص 9).
:: برچسبها:
خريد شارژ همراه اول ,
خرید شارژ ایرانسل ,
شارژ ,
شارژ اينترنتي ,
خريد شارژ ,
خرید شارژ تالیا ,
خريدشارژ ,
شارژ ایرانسل ,
شارژ همراه اول ,
,
سايت همراه اول ,
شارژهمراه اول ,
,
خرید شارژ بانک ملی ,
ایرانسل ,
شارزایران ,
:: بازدید از این مطلب : 351
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 23 اسفند 1391 |
نظرات ()
|
|
|
|
|